Fraksjonell laser

Fraksjonell laser fornyer huden

Har du rynker, pigmentforandringer eller arr i ansiktet er fraksjonell laser behandlingen for deg. Den virker ved at tusenvis av mikroskopiske stråler treffer huden og stimulerer i dybden uten å lage sår.  Dette medfører at kroppen begynner å reparere seg selv og kollagenproduksjonen øker. Fraksjonell laser gir en fornyelse av det øverste hudlaget, og har en viss oppstrammende effekt på bindevevet. Det er en fordel å bruke krem med A-vitamin syre i 6 uker før behandling, dette gir et bedre resultat og huden vil tåle laserbehandlingen bedre.

Laserbehandlingen må utsettes dersom du har infeksjon i ansiktet, fks. akneutbrudd/ aktiv herpes. Husk at laser noen ganger kan aktivere herpes/munnsår ( hvis du allerede har viruset i kroppen). Gi oss informasjon dersom du har herpes, dette kan forebygges med Valtrex tabletter i et par dager.

VIKTIG : Du må ikke ha brukt medikamenter som benyttes til behandling av alvorlig kviser/akne ( Isotretinoin / Roaccutane) det siste året før laserbehandlingen.

Effekt

Forbedret hudkvalitet. Fraksjonell laser er effektiv på arr, rynker, pigmentflekker, grov hud og store porer. Virker også oppstrammende på huden. Har du et område med ekstra mye rynker, for eksempel på overleppen, kan man gjerne gjøre flere behandlinger akkurat her. Hvis du har arr, vil du trenge 3-6 behandlinger, og avslutter når du er fornøyd. Arr blir varig forbedret for hver behandling. Pigmenteringer reduseres og du får en jevnere hudfarge.

I forhold til rynker og slapp hud vil effekten reduseres med tiden og behandlingen bør gjentas. Den naturlige aldringsprosessen fortsetter og resultatet vil reduseres over tid. Det er individuelt hvordan kroppen eldes og hvordan dette påvirker huden. Det er kjent at arvelige faktorer, forandring i vekt og røyking påvirker aldringsprosessen. Vi anbefaler ofte å utføre en vedlikeholdsbehandling etter en viss tid for å få et godt resultat på lengre sikt. For antiage effekt er det som regel nok med 1-2 behandlinger i året.

 Behandlingen

Før selve behandlingen smører vi på bedøvelseskrem som skal virke i 30 minutter, så du kjenner lite smerte under behandlingen. Ta gjerne en paracet før du kommer.

Huden renses først med klorhexidin. Du ligger på en benk og slapper av, mens vi behandler ønsket område med laser. Selve behandlingen tar ca. 20 minutter. 

 

Tiden etterpå :

Det smøres på en pleiende krem med solfaktor. Du kan ikke bruke vanlig makeup de første 3-4 dagene. Oxygenetix foundation med solfaktor 25 er en pleiende makeup som er beregnet etter laserbehandlinger, og har super dekkevne mot rødhet. Huden vil bli rød i ca. 2 dager etter behandling. Samme kveld vil du kjenne litt svie/brenning i ansiktet ( huden blir rød og solbrent).  Unngå å kjøle ned, da dette kan redusere effekten. Ta gjerne paracet, men unngå ibuprofen (ibux). Inflammasjon er ønskelig fordi det øker kollagenproduksjonen. 

Neste dag er ubehaget borte og huden er stram og rosa, evt. med litt hevelse. Noen velger å bli behandlet før en helg, slik at de har noen dager fri fra jobb. I løpet av den første uken vil du flasse en del, mens ny frisk hud kommer frem. Etter 1 uke er huden helt fin igjen. Smør ofte med en god fuktighetskrem for å holde huden myk. Unngå å vaske ansiktet med vann første 3 dagene, fordi det kan svi. For å fjerne tørr, flassende hud, kan du rubbe forsiktig med en tørr vaskeklut. Smør deretter med krem.

Etter en laserbehandling skal man unngå direkte soleksponering og må benytte dagkrem med solfaktor 50 i minst 3 uker. Du må ikke bruke sterke kremer med retinol eller syrer de første 2 ukene, kun milde og pleiende produkter,

I tiden etter behandlingen vil kollagenproduksjonen fortsette å øke, så endelig resultat ser man etter 6 uker. Det bør gå minimum 8 uker mellom hver behandling.

ZO Skin Health er en medisinsk hudpleieserie utviklet av den kjente hudlegen Zein Obagi. Serien anvender høye konsentrasjoner av retinol og aktive ingredienser. Formuleringene er kraftige for at du skal vinne kampen mot aldring. ZO har programmer for ulike hudtilstander : fet hud og akne, rosacea, aldrende hud, pigmenteringer, solskadet, grov hud og store porer. Noen av produktene er reseptbelagte.

Vi selger hjemmeprodukter og tilbyr hudbehandlinger på klinikken. ZO Skin Health er vår bestselgende serie !

Oxygenetix foundation ( vår favoritt ! ) dekker svært godt, den er vannfast og varer hele dagen. Oxygenetix er så mild og pleiende, at den kan brukes rett etter laserbehandlinger og peelinger. Super dekkevne mot rødhet. Fin å bruke for alle, men særlig dem som har akne og rosacea. Inneholder vitamin E, aloe vera og druefrø- ekstrakt. Har en patentert ingrediens Ceravitae, som øker hudens oksygenopptak. ​Oxygenetix har solfaktor 25 og passer til alle hudtyper. Finnes i flere farger, tilpasset din hudtone og farge. Oxygenetix trekker inn i huden som en krem og "forsvinner". Man blir kjempefin, og ser helt naturlig og usminket ut.

Dermaceutic er utviklet av et team franske biokjemikere, hudleger og estetiske kirurger. Produktene forbereder, optimaliserer, reparerer og forlenger resultatene av peelinger, laserbehandlinger og estetiske inngrep. Dermaceutic inneholder en unik kombinasjon av aktive ingredienser som gir en friskere ansiktsfarge og strammere, jevnere hud. Dermaceutic selges kun hos hudterapeuter, plastiske kirurger og leger.

Tysk produsent av medisinske lasere ( klasse 4 ), ledende på det internasjonale markedet i 40 år. Vi har flere Asclepion lasere på Medilaser.

Diodelaser : permanent hårfjerning og fjerning av blodkar på beina.

Quadrostar laser (bølgelengde 532) : fjerner blodkar i ansikt, og alle røde utvekster som cherry angiomer, stimulerer tilheling av arr.

Erbium laser : fjerning av ulike hudforandringer, utført av lege.

Fraksjonell laser : behandling av rynker, pigmenteringer og arr.

Tilbake til alle behandlinger