Blodkar

Vi fjerner uønskede blodkar med laser

Mange plages av skjemmende blodkar enten i ansiktet eller på beina. Disse kan ofte fjernes eller reduseres med laser. Laser virker ved at når laserlys absorberes av blodfargestoffet hemoglobin i blodkaret, utløses varme som forårsaker forandringer i blodkarveggen. Disse fører til at blodkaret gror igjen/tettes. Denne prosessen kan ta opp til 3 mnd.

Før vi starter behandlingen gjør vi en vurdering av din tilstand og hvilke tiltak som passer best for deg. Ved større blodkar eller åreknuter som ligger utenpå huden trengs det andre tiltak, som sklerosering eller operasjon. 

Fjerning av blodkar i ansiktet

Vi benytter forskjellige metoder for å fjerne blodkar i ansiktet. Rødming, rød nese, blodkar rundt nesevingene og på kinn kan behandles. Som regel trenger man flere behandlinger. Vi bruker 2 typer lasere til å fjerne blodkar : Diode - og grønn laser. I ansiktet bruker vi som regel grønn laser fordi den er mest effektiv på røde blodkar, som ofte oppstår på nese og kinn. Diode laser er kraftigere, og brukes på større blodkar (helst på beina). Behandlingen går raskt og medfører lite ubehag. Blodkar på nese og kinn trenger ofte 2-3 behandlinger. Grønn laser er også fin til å fjerne mindre hemangiomer (små røde flekker på kroppen/utvekster i huden). Her trengs som regel bare en behandling.

Fjerning av blodkar på bena

Blodkar opp til 4 mm i diameter kan behandles med laser. Det er ofte nødvendig med 2-4 behandlinger, spørs hvor mange blodkar du ønsker å fjerne, og størrelsen på disse. På beina bruker vi Diodelaser, siden den kan ta større blodkar.

På beina tar behandlingen vanligvis 15- 30 minutter. Du vil kjenne litt varmestikk når vi skyter med laseren, men de fleste klarer det fint. Vi kjøler ned med is underveis. Det anbefales å behandle blodkar på beina om høsten/vinter. Det vil bli små merker i huden etter laseren som tar noen måneder før de forsvinner.

Oxygenetix foundation ( vår favoritt ! ) dekker svært godt, den er vannfast og varer hele dagen. Oxygenetix er så mild og pleiende, at den kan brukes rett etter laserbehandlinger og peelinger. Super dekkevne mot rødhet. Fin å bruke for alle, men særlig dem som har akne og rosacea. Inneholder vitamin E, aloe vera og druefrø- ekstrakt. Har en patentert ingrediens Ceravitae, som øker hudens oksygenopptak. ​Oxygenetix har solfaktor 25 og passer til alle hudtyper. Finnes i flere farger, tilpasset din hudtone og farge. Oxygenetix trekker inn i huden som en krem og "forsvinner". Man blir kjempefin, og ser helt naturlig og usminket ut.

Tysk produsent av medisinske lasere ( klasse 4 ), ledende på det internasjonale markedet i 40 år. Vi har flere Asclepion lasere på Medilaser.

Diodelaser : permanent hårfjerning og fjerning av blodkar på beina.

Quadrostar laser (bølgelengde 532) : fjerner blodkar i ansikt, og alle røde utvekster som cherry angiomer, stimulerer tilheling av arr.

Erbium laser : fjerning av ulike hudforandringer, utført av lege.

Fraksjonell laser : behandling av rynker, pigmenteringer og arr.

Tilbake til alle behandlinger