Hudforandringer

Hudforandringer kan fjernes med laser

Fjerning av hudforandringer med laser utføres av lege Meta Ipsen. Hun har kunnskap og utstyr (dermatoskop) til å vurdere ulike typer hudforandringer og føflekker. Etter at en hudforandring er fjernet vil du få et lite sår som skal gro. Det anbefales bruk av plaster (hudfarget tape) i 2-3 uker for best resultat. Når såret har grodd, kan huden være litt rød i et par mnd. En sjelden gang kan det oppstå et lite arr, men dette er uvanlig. Når man fjerner hudforandringer med laser, er det mindre sannsynlig med arr i forhold til kirurgisk fjerning. Husk å bruke solkrem faktor 50 og beskytte såret mot sol i minst 6 mnd. etterpå. Vi fjerner ikke vorter med laser fordi vortevirus er smittsomt og kan spre seg i luften.

Pigment

Det finnes flere typer pigmentforandringer i huden. Hvis de er overfladiske kan de fjernes med kremprogram gjerne kombinert med fraksjonell laser. Et kremprogram varer i flere måneder og kan med fordel gjennomføres høst og vinter når solen ikke er så sterk. Det samme gjelder for laser. Vi anbefaler hudpleieseriene Meline og ZO Skin Health mot pigmentering. For mange er det nok med en behandling med fraksjonell laser hver vinter, så fjernes det meste av pigmenteringene.

I sommerhalvåret (og gjerne året rundt) er det effektivt å bruke C-vitamin serum under solkrem faktor 50 for å hindre dannelse av nye pigmentflekker. Forebygging er viktig. Velavgrensende, dypere pigmentflekker kan fjernes med laser hos lege. En behandling er ofte nok i disse tilfellene.

Føflekker

Det er en fordel å fjerne føflekker med laser siden det sjelden etterlater arr slik kirurgisk fjerning gjør. Resultatet blir nærmest usynlig. En sjelden gang kan det likevel oppstå et lite arr eller merke der føflekken var. Husk at huden kan være rød i flere mnd. etter fjerning av føflekk eller andre hudforandringer. Innen 6-12 mnd vil dette som regel ha normalisert seg. Huden lysner med tiden.

Føflekkene blir først grundig undersøkt av legen vår for å sjekke at de (mest sannsynlig) er ufarlige. Skal man være 100 % sikker, må du ta en prøve (biopsi) hos fastlegen, som sendes inn til et laboratorie og få svar på denne, før behandling med laser.

Utvekster

Små utvekster som stikker ut av huden og irriterer deg, som røde cherry angiomer og skintags ( hudfliker), kan fjernes med laser. Plasmapen er også et godt alternativ til å fjerne skintags. Man brenner dem bort, raskt og enkelt.

Vi fjerner ikke vorter med laser fordi vortevirus kan spre seg i luften. Her er frysing et bedre alternativ.

Arr

De fleste arr kan behandles med laser. Arr etter akne lar seg behandle med bra resultat. Fraksjonell laser og Skinpen (microneedling) er gode tiltak. Med disse metodene kan arr forbedres opptil 85%. Du vil ofte trenge flere behandlinger, med 6- 8 ukers mellomrom. Vi tilbyr gode pakkepriser når du ønsker å fjerne arr. Kremer som inneholder tretinoin / retinol vil også kunne forbedre arr når de brukes over tid.

Plasma leverer kontrollert oppvarming til huden uten å skape åpne sår. Systemet er svært presis og sprer ikke varme til omkringliggende områder, noe som betyr at det er perfekt å utføre på områder med tynnere hud som øvre/nedre øyelokk. Plasmapen er et alternativ til kirurgiske prosedyrer. Kan brukes på små områder, som linjer/rynker rundt munnen. Behandlingen utføres i lokalbedøvelse. Resultat : Oppstramming og fornying av huden. Plasmapen kan også behandle arr og fjerne mindre utvekster.‍

Cryopen fryser bort hudforandringer, pigmentflekker og vorter. Denne er spesielt godt egnet til å fjerne vorter.

Tysk produsent av medisinske lasere ( klasse 4 ), ledende på det internasjonale markedet i 40 år. Vi har flere Asclepion lasere på Medilaser.

Diodelaser : permanent hårfjerning og fjerning av blodkar på beina.

Quadrostar laser (bølgelengde 532) : fjerner blodkar i ansikt, og alle røde utvekster som cherry angiomer, stimulerer tilheling av arr.

Erbium laser : fjerning av ulike hudforandringer, utført av lege.

Fraksjonell laser : behandling av rynker, pigmenteringer og arr.

Tilbake til alle behandlinger