Pigmentering

Den viktigste årsaken er soleksponering

Pigmentflekker oppstår på grunn av en økning av melanin i huden. Den viktigste årsaken er uforsiktig soleksponering. Når huden regelmessig blir utsatt for sterkt sollys kan det oppstå  ujevn pigmentproduksjon og dannes mørke flekker på huden. Disse flekkene pleier å blekne i vinterhalvåret, men mange ganger forsvinner de ikke helt.

Spesielt utsatte områder er ansikt og hender. Fra 40 års alder blir det vanskeligere for huden å reparere seg fra solens skadelige stråler og det er svært vanlig at eldre personer har pigmentflekker. Brunfargen blir ujevn og skjoldete. Det er ikke bare sollys som kan være skadelig men også solarium øker risikoen for pigmentforandringer i huden.

Melasma er et eksempel på hyperpigmentering forårsaket av hormonforandringer. Dette rammer ofte gravide kvinner og pleier vanligvis å forsvinne etter fødselen.

Behandling

- For å motvirke pigmentforandringer i huden er det viktig å bruke solkrem faktor 30-50 hver dag.

Bruk gjerne et C- vitamin serum under solkremen, for bedre beskyttelse. C- vitamin er en kraftig antioksidant som hindrer dannelse av nytt pigment med opptil 80%. Daily Power Defence serum fra ZO Skin Health er meget bra.

- Vi selger gode kremer/ produkter fra ZO Skin Health og Meline, som er effektive til å bleke pigmentflekker. Spør oss om råd, så setter vi opp et hudprogram for deg.

- Fraksjonell laser kan redusere og fjerne pigmentflekker. Det er best å gjøre dette i vinterhalvåret for å unngå soleksponering etterpå.

- Vi tilbyr gode hudbehandlinger og syrepeelinger i klinikken. Det anbefales et par behandlinger kombinert med hjemmeprodukter.

- Pigmentflekker som sitter dypere i huden, kan fjernes med erbiumlaser. Denne behandlingen utføres av lege.

Cosmopeel er en TCA ( trikloreddiksyre) peel fra Dermaceutic, som brukes til å behandle rynker, pigmenteringer, arr og solskader. Dette er en kraftig peel, og en må regne med litt rødhet og flassing i noen dager etterpå. Finnes i ulike styrker. Det anbefales en kur på 2-3 behandlinger med 4 ukers mellomrom for best effekt. Huden blir "yngre", jevnere og glattere. Husk å beskytte med spf 50 i ukene etterpå!

ZO Skin Health er en medisinsk hudpleieserie utviklet av den kjente hudlegen Zein Obagi. Serien anvender høye konsentrasjoner av retinol og aktive ingredienser. Formuleringene er kraftige for at du skal vinne kampen mot aldring. ZO har programmer for ulike hudtilstander : fet hud og akne, rosacea, aldrende hud, pigmenteringer, solskadet, grov hud og store porer. Noen av produktene er reseptbelagte.

Vi selger hjemmeprodukter og tilbyr hudbehandlinger på klinikken. ZO Skin Health er vår bestselgende serie !

Dermaceutic er utviklet av et team franske biokjemikere, hudleger og estetiske kirurger. Produktene forbereder, optimaliserer, reparerer og forlenger resultatene av peelinger, laserbehandlinger og estetiske inngrep. Dermaceutic inneholder en unik kombinasjon av aktive ingredienser som gir en friskere ansiktsfarge og strammere, jevnere hud. Dermaceutic selges kun hos hudterapeuter, plastiske kirurger og leger.

Verdenskjent hudpleieserie som har spesialisert seg på å behandle hyperpigmentering. Melasma, solskader og pigmentflekker blir mye forbedret. Finnes både for hvit og etnisk hud. Hjemmeproduktene består av et dagserum, nattkrem og maske. Masken er sterk og effektiv, og skal brukes kun en gang per uke. Serien gir optimale resultater, og hindrer at pigmentet kommer tilbake. I tillegg får du en strålende og vakker hud ! Meline inneholder gode ingredienser som gir antiage effekt og forbedrer hudkvaliteten. Det anbefales å kombinere hjemmeproduktene med 2-3 Meline salongbehandlinger for best effekt. Serien er produsert i Spania.

Plasma leverer kontrollert oppvarming til huden uten å skape åpne sår. Systemet er svært presis og sprer ikke varme til omkringliggende områder, noe som betyr at det er perfekt å utføre på områder med tynnere hud som øvre/nedre øyelokk. Plasmapen er et alternativ til kirurgiske prosedyrer. Kan brukes på små områder, som linjer/rynker rundt munnen. Behandlingen utføres i lokalbedøvelse. Resultat : Oppstramming og fornying av huden. Plasmapen kan også behandle arr og fjerne mindre utvekster.‍

Tysk produsent av medisinske lasere ( klasse 4 ), ledende på det internasjonale markedet i 40 år. Vi har flere Asclepion lasere på Medilaser.

Diodelaser : permanent hårfjerning og fjerning av blodkar på beina.

Quadrostar laser (bølgelengde 532) : fjerner blodkar i ansikt, og alle røde utvekster som cherry angiomer, stimulerer tilheling av arr.

Erbium laser : fjerning av ulike hudforandringer, utført av lege.

Fraksjonell laser : behandling av rynker, pigmenteringer og arr.

Tilbake til alle behandlinger