Rosacea

Rosacea er en plagsom tilstand for mange

Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar. Rosacea rammer cirka 2-5 % av befolkningen, og sykdommen oppstår oftest i 30-50-årsalderen. Kvinner rammes oftere enn menn, men menn får som regel flere symptomer. Personer med fet og lys hud rammes oftere enn de med mørkere hud. Tilstanden kan forverres av soleksponering, varme, kulde, vind, alkohol, stress eller fysisk aktivitet.   

Årsak

Årsaken til rosacea er ukjent, men man tror at sykdommen skyldes både arv og miljø. Rosacea er vanligere i Norden enn andre steder i verden, så klima kan spille en rolle.

Symptomer

Rosacea forløper seg forskjellig fra person til person. Noen får milde symptomer og lett rødme, mens andre kan oppleve mange symptomer og alvorlige hudforandringer. Rosacea har ofte et svingende forløp med gode og dårlige perioder.

Behandling

Vi tilbyr ulike produkter og behandlinger som kan hjelpe mot rosacea :  Laserbehandling som reduserer og fjerner blodkar. LED lys (har en beroligende effekt på huden), og flere gode hudbehandlinger i klinikken. Vi selger hjemmeprodukter fra ZO Skin Health, Neostrata og Dermaceutic som er beregnet for rosacea hud. Oxygenetix foundation med solfaktor 25, pleier huden og dekker rødhet. Den er veldig populær og anbefales sterkt.

ZO Skin Health er en medisinsk hudpleieserie utviklet av den kjente hudlegen Zein Obagi. Serien anvender høye konsentrasjoner av retinol og aktive ingredienser. Formuleringene er kraftige for at du skal vinne kampen mot aldring. ZO har programmer for ulike hudtilstander : fet hud og akne, rosacea, aldrende hud, pigmenteringer, solskadet, grov hud og store porer. Noen av produktene er reseptbelagte.

Vi selger hjemmeprodukter og tilbyr hudbehandlinger på klinikken. ZO Skin Health er vår bestselgende serie !

Oxygenetix foundation ( vår favoritt ! ) dekker svært godt, den er vannfast og varer hele dagen. Oxygenetix er så mild og pleiende, at den kan brukes rett etter laserbehandlinger og peelinger. Super dekkevne mot rødhet. Fin å bruke for alle, men særlig dem som har akne og rosacea. Inneholder vitamin E, aloe vera og druefrø- ekstrakt. Har en patentert ingrediens Ceravitae, som øker hudens oksygenopptak. ​Oxygenetix har solfaktor 25 og passer til alle hudtyper. Finnes i flere farger, tilpasset din hudtone og farge. Oxygenetix trekker inn i huden som en krem og "forsvinner". Man blir kjempefin, og ser helt naturlig og usminket ut.

Dermaceutic er utviklet av et team franske biokjemikere, hudleger og estetiske kirurger. Produktene forbereder, optimaliserer, reparerer og forlenger resultatene av peelinger, laserbehandlinger og estetiske inngrep. Dermaceutic inneholder en unik kombinasjon av aktive ingredienser som gir en friskere ansiktsfarge og strammere, jevnere hud. Dermaceutic selges kun hos hudterapeuter, plastiske kirurger og leger.

Tysk produsent av medisinske lasere ( klasse 4 ), ledende på det internasjonale markedet i 40 år. Vi har flere Asclepion lasere på Medilaser.

Diodelaser : permanent hårfjerning og fjerning av blodkar på beina.

Quadrostar laser (bølgelengde 532) : fjerner blodkar i ansikt, og alle røde utvekster som cherry angiomer, stimulerer tilheling av arr.

Erbium laser : fjerning av ulike hudforandringer, utført av lege.

Fraksjonell laser : behandling av rynker, pigmenteringer og arr.

Tilbake til alle behandlinger